Voor een betere ervaring u uw browser wijzigen in CHROME, FIREFOX, OPERA of Internet Explorer.

Wat kost een Shetlander

Wat kost een Shetlander pony?

Een veelgestelde vraag: wat kost een Shetlander pony eigenlijk? Een vraag waar wij van MinihorseMarket.com niet direct antwoord op kunnen geven. Iedere verkoper is immers vrij om zijn eigen prijs te bepalen, en iedere koper betaald de prijs die het voor hem of haar waard is. We kunnen hier echter wel een indicatie van de kosten van een shetlander geven.

Belering, kleurstelling en stamboek bepalen onder meer de prijs

wat kost een shetlander ponyShetlanders worden vaak aangeschaft als kinderpony, een goed opgevoede Shetland pony is natuurlijk wel heel fijn, daar is aandacht zorg en tijd aan besteed. Er zijn Shetlanders die beleerd zijn voor een menwagen, en beleerd zijn voor kinderen om op te rijden. Voor een groot deel die een shetland pony willen kopen is een aparte kleurstelling belangrijk, waarbij we opmerken dat een goede pony geen kleur heeft.

Shetlanders die ingeschreven zijn bij het stamboek zullen ook wat hoger in prijs liggen want ook hier zijn kosten aan verbonden geweest.

De groep Shetlandfokkers, die met elkaar strijden op keuringen voor de beste premies binnen hun stamboek, zullen ongetwijfeld met hun Shetland pony’s de waarde van hun dieren waar ze mee fokken op niveau houden, deze pony’s zijn opgevoed, en vaak met veel passie verzorgd.

Maandelijkse kosten Shetlandpony

shetlander pony kostenMaar ongeacht de aanschaf prijs van een Shetland pony, zullen er maandelijkse kosten zijn . Deze kosten worden mede bepaald hoe een Shetland pony gehuisvest wordt. Het is een sterk en sober ras, die in principe 12 maanden per jaar buiten kan blijven met een schuilstal, en naar omstandigheden bijgevoerd zal moeten worden. Hierbij opmerkend dat geen enkele pony of paard alleen in een weiland kan worden gehouden. Het zijn kudde dieren die een soortgenoot nodig hebben.

Wanneer je zou kiezen voor een pensionstalling:

  • Tussen de €60,00 en € 120,00 per maand afhankelijk waar je woont, en hetgeen aan accommodatie geboden wordt.
  • Hoefsmid : gemiddeld  €25,00 per keer, eens in de 8-10 weken
  • Jaarlijkse enting voor tetanus/influenza  : €27,00-€30,00 per enting – exclusief voorrijkosten van een dierenarts die wellicht ook iets hoger is als dit voor 1 pony is.
  • Ontwormen  –  €8,00 – €30,00 per tube waar je 4 beurten uit kunt halen voor een gemiddelde Shetland pony – overleg met je dierenarts hoe vaak je dit per jaar moet doen, soms is mestonderzoek verstandig voor het juiste ontwormingsmiddel.
  • Het is verstandig om 1 x per jaar een paarden tandarts te laten komen om het gebit van je pony te laten controleren. De kosten hiervan bedragen ca: €60,00 wanneer er zonder verdoving wordt gewerkt.

Dit omgezet naar de totale gemiddelde maandelijkse kosten wanneer je Shetland pony op een pension stalling komt te staan kost een Shetlandpony rond de €125,00 per maand.

Afhankelijk van of een weiland eigendom of gehuurd is zullen de totale gemiddelde maandelijkse kosten van een Shetland pony op het land – ca: € 45,00

Lees hier meer over voeding en verzorging van minipaarden.

Vraag en aanbod bepaalt ook de prijs van een shetland pony

Op MinihorseMarket.com kunnen wij u geen prijsrange geven voor de aanschaf van een Shetland pony, iedere verkoper is immers vrij om zijn eigen prijs te bepalen, en iedere koper betaald de prijs die het voor hem of haar waard is.

Top