Voor een betere ervaring u uw browser wijzigen in CHROME, FIREFOX, OPERA of Internet Explorer.

Wat kost een falabella paardje?

Wat kost een falabella paardje?

Een veel gezochte vraag: u wilt een falabella kopen maar weet niet echt wat een falabella paardje kost. Hier kunnen wij als team van MinihorseMarket.com echter ook niet zo makkelijk een antwoord op geven. Dit komt doordat iedere verkoper de vrijheid heeft om zijn prijs te bepalen. Toch is een wel iets te zeggen over de prijs van het falabella paard: in het algemeen ligt de prijs van een 100% zuivere Falabella hoger in de markt om de eenvoudige reden dat het een zeldzaam paardenras is waar er niet zoveel van zijn.

Hieronder proberen we de opbouw van de prijs van een falabella paardje uit een te zetten, zodat u een idee krijgt van wat een falabella paard ongeveer kost.

Het falabella paard is een zeldzaam minipaardenras

In Europa zijn er slechts circa 1000 zuivere en geregistreerde Falabella’s. Een andere bijkomstigheid is, dat er slechts rond de 50 veulens per jaar in Europa geboren worden. Het aanbod van dit zeldzame mini paardje in Europa is dus niet zo groot.

wat kost een falabella

Prijs falabella

De prijs wordt mede bepaald door het geslacht, leeftijd, afkomst, kwaliteit en eventuele primeringen op een keuring.

Een zuiver Falabella paardje is tot 2020 geregistreerd bij het Falabella Stamboek Europe en heeft een Falabella paspoort + Pedigree (Bewijs Van Inschrijving I) + een DNA rapport, deze set aan documenten is belangrijk voor de aantoonbare ras zuiverheid. Vanaf 2020 kunnen de falabella paardjes geregistreerd worden bij het Britse TSF, of bij het Nederlandse EFS. Bij het ontbreken van 1 van deze documenten dan heeft u te maken met geen zuivere falabella.

Bloedlijnen falabella’s

wat kost een falabella paardje

Fokkers investeren soms in nieuwe bloedlijnen, en importeren uit Argentinië, of Amerika. Een kostbare investering, veelal uitsluitend uit liefde voor dit ras, en vaak enkel hobbymatig.

Het dekgeld wordt ook bepaald door de kwaliteit van de hengst, een dekking met een goed gekeurde dekhengsten kost al gauw enkele honderden euro’s per dekking, hierna volgt een geboorte met misschien de nodige kosten voor dierenarts, entingen en de kosten van registratie. U zult hieruit begrijpen dat een veulen al de nodige waarde heeft.

Wat kost het onderhoud van een falabella paard

De kosten van onderhoud van een Falabella paardje liggen laag, en is ook afhankelijk van de wijze waarop ze gehuisvest worden. Permanent buiten met voldoende M2  met een schuilstal, of buiten met voldoende M2 en een stalletje aan huis voor s ’avonds.

Ze zullen u echter niet arm eten!

Met enkele tientjes aan hooi/voer/stro per paardje gemiddeld per maand komt u een heel eind. Dit zijn exclusief de kosten van een dierenarts, denk hierbij aan de jaarlijkse enting, en de hoefsmid die u 3 tot 4 keer per jaar de hoefjes zult moeten laten verzorgen.

De falabella is een sterk, sober en uniek paardje, we wensen u succes in uw zoektocht.

 

Top