Voor een betere ervaring u uw browser wijzigen in CHROME, FIREFOX, OPERA of Internet Explorer.

NMPRS minipaard kopen of verkopen

NMPRS staat voor het Nederlandse Minipaarden Registratie Stamboek en is, zoals de naam al aangeeft, gevestigd in Nederland. Zoals de Falabella’s de Argentijnse bloedlijnen zijn, gaat het bij het NMPRS om de Nederlandse bloedlijnen minipaarden.

Het stamboek is opgericht in 1993 en stond het stamboek open voor alle kleine rassen, mits onder de 106cm. Hierdoor konden eigenlijk alle rassen en bloedlijnen gebruikt worden, denk aan kleine Hackney’s, Welsh, Amerikaanse minipaarden, Falabella’s etc. Hierdoor groeide het stamboek erg snel. Inmiddels is het stamboek gesloten en kan niet zomaar elk paardje toetreden binnen het stamboek.

Voor de uitgebreide informatie over dit ras, zie het kopje Stamboek informatie NMPRS.

Tips:

Gezien de regelgeving van het NMPRS de laatste jaren behoorlijk is veranderd maar ook is aangescherpt, is het verstandig voor de aankoop van een paardje, deze goed na te kijken op gebreken. Daarbij is het wellicht verstandig na te vragen bij het stamboek of het papierwerk van het betreffende paardje en zijn/haar ouders in orde zijn betreft stamboek opname en DNA. Gerenommeerde fokkers met verstand van zaken en liefde voor het ras kunnen hier de nodige uitleg over geven of de documenten tonen waarin dit vastgelegd is. Bij twijfel is het beste om even contact op te nemen met het stamboekkantoor.

Op deze pagina staan enkele recente advertenties advertenties van de verschillende NMPRS minipaarden die te koop aangeboden worden of juist worden gezocht. Klik op bekijk alle advertenties onderaan de pagina om naar een overzicht te gaan met alle NMPRS gerelateerde advertenties.

Top