Voor een betere ervaring u uw browser wijzigen in CHROME, FIREFOX, OPERA of Internet Explorer.

NAS Appaloosa kopen of verkopen

Het Nederlands appaloosa stamboek is een heel breed stamboek waar alle maten in voor komen (groot en klein). Aangezien deze website om minipaarden draait, lichten we enkel de minimaat even uit van het Appaloosa stamboek, deze gaat tot maximaal 107cm.

Het stamboek is door liefhebbers opgericht in 1967 voor paarden en pony’s met vlekkenpatronen welke ingebracht werden vanuit de gevlekte paardenrassen zoals de knabstruppers, Norikers etc. Inmiddels komen de vlekkenpatronen uit vele andere paarden en pony rassen. Bij de mini en kleine maat veelal shetlander, Welsh en soms wat Hackney invloeden.

Voor de uitgebreide informatie over dit ras, zie het kopje Stamboek informatie NAS.

 

Tips

Controleer bij het stamboek in welk register of boek het betreffende paard of pony is opgenomen met het oog op de fokkerij. Verwar de kleur schimmel niet met appaloosa kenmerken.

Op deze pagina staan enkele recente advertenties van de verschillende Appaloosa (NAS) minipaarden die te koop aangeboden worden of juist worden gezocht. Klik op bekijk alle advertenties onderaan de pagina om naar een overzicht te gaan met alle NAS gerelateerde advertenties.

Top