Voor een betere ervaring u uw browser wijzigen in CHROME, FIREFOX, OPERA of Internet Explorer.
Het perfecte plaatje

Het perfecte plaatje

Het blijft altijd lastig om een foto te maken van iets wat beweegt en zijn eigen wil heeft. Een minipaardje fotograferen valt hier ook onder. Of je nu van plan bent om je minipaardje te verkopen, of een leuke foto voor social media of voor op een website of dat je gewoon leuke kiekjes van je pony wilt hebben, het blijft een lastig te fotograferen object.

Vooral voor verkoop of reclame moet je zorgen dat je een mooie serie foto’s van je minipaardje neemt. In deze blog zijn er een paar tips om het fotograferen van je pony leuker en beter te maken.

 

Het fotomodel
Ten eerste moet je pony er natuurlijk verzorgd uitzien. Je wil zeker geen modderpony op de foto hebben, tenzij dat natuurlijk het thema is waar je voor wil gaan. Zorg ervoor dat de pony gewassen is, de manen en staart geborsteld en eventueel gevlochten zijn. De vacht mag geen grasvlekken, zandplekken of andere viezigheden bevatten. Ook moeten de hoefjes er verzorgd uitzien en eventueel gepoetst zijn. Daarnaast kan je ervoor kiezen om iets leuks te doen door bijv. Bloemetjes of kleurige slierten in de manen te verwerken. Zorg er wel voor dat je pony er comfortabel mee is en geen gevaar loopt. Daarnaast nog een mooi halster of hoofdstel en je hebt de look compleet.

 

Apparatuur
Denk daarnaast dat je een goede camera kiest. Het beeld moet namelijk niet wazig zijn en je pony moet er scherp en helder op staan. Als je echt een belangrijke verkoop of reclame wil,dan is het handig om een paardenfotograaf te vragen, aangezien zij veel ervaring hebben. Maar je kan het natuurlijk zelf ook proberen!

 

Wat nog meer
De achtergrond moet goed passen bij je pony. Hij moet er niet in verdwijnen, maar er juist uitspringen. Denk ook om de lichtinval, je moet namelijk geen licht tegen hebben omdat je minipaardje dan niet meer goed zichtbaar is. Daarnaast is het, vooral bij verkoop foto’s belangrijk dat je pony er in zijn geheel op staat. Van voorpluk tot hoef, alle aspecten van je pony moeten erop staan en er mag dus geen sprake van afsnijding zijn. Als laatste moet het niet een bewogen foto zijn maar een scherpe en heldere foto.

Fotografeer niet van boven af, maar zorg dat de positie van je camera op de juiste afstand en op ooghoogte van het paardje is. Een verkeerde positie geeft verkeerde verhoudingen, en je wilt je pony natuurlijk wel laten zien hoe hij in het echt is.

 

 

Say cheese
Het beste is om meerdere foto’s van je pony te maken, zodat mensen hem vanaf verschillende perspectieven kunnen zien. Bijvoorbeeld een foto dat hij vierkant staat, eentje dat hij galoppeerd en een portretfoto; een close-up van het hoofd met eventueel de hals erbij. Daarnaast is het leuk dat je pony zijn oren naar voren heeft staan en er lief en nieuwsgierig uitziet. Om te zorgen dat je pony naar de camera kijkt kun je achter je camera geluidjes maken, en iets bewegen dat je pony interesseert. Je kunt een app op je telefoon downloaden met paardengeluiden. Succes voor interesse gegarandeerd!   Zorg ervoor dat je pony ontspannen blijft en niet schrikt of angstig wordt.

Zorg ervoor dat je er zelf niet op staat, het gaat immers om je pony. Het mooiste zou zijn om het halstertouw ook weg te  fotoshoppen.

Oefening baart kunst ………Succes.

Top