Voor een betere ervaring u uw browser wijzigen in CHROME, FIREFOX, OPERA of Internet Explorer.
De verkoop van een minipaard

De verkoop van een minipaard

Het verkopen van je paard valt natuurlijk niet mee. Emotioneel is dit voor velen natuurlijk erg moeilijk. Daarnaast is een goede, duidelijke verkoop advertentie maken ook nog een aardige klus. Hierbij wat tips en tricks voor de verkoop van je minipaard, te beginnen met de advertentie.

 

Foto’s & video

Een goede advertentie begint met goede, duidelijke foto’s van het betreffende paard. Maak goede standfoto’s, het liefst van beide zijdes, een mooie hoofdfoto en wellicht nog wat foto’s in beweging. Op deze manier is de eerste indruk, op de foto’s, meteen goed en duidelijk voor een potentiele koper. Daarnaast is een video natuurlijk nog beter voor een goede indruk. Laat het paard in alle 3 de gangen, goed en duidelijk zien. Daarnaast kan je ervoor kiezen om ook een stukje omgang met het paard te filmen.

 

Tekst omschrijving

In de tekst is het van belang alle basis gegevens van het paard te noemen. Naam, geslacht, hoogte, stamboek papieren, behaalde resultaten, stamboom etc. Op deze manier is alle basis informatie compleet. Daarnaast is een karakter omschrijving van het paard natuurlijk voor velen erg belangrijk. Op deze manier kan men een eerste indruk krijgen van het karakter van het paard en of deze past bij wat zij zoeken. In deze tekst vertel je natuurlijk wat het paard allemaal al kent (beleerd of niet, show klaar of niet etc) en eventueel al behaald heeft aan resultaten. Denk bijvoorbeeld aan keuring resultaten of nakomelingen die het goed doen.

 

 

Prijs
De prijs bij de advertentie benoemen, voorkomt onnodige berichten over enkel de prijs. Daarnaast schept het duidelijkheid en weten mensen dat ze niet naar een paard komen kijken dat boven budget ligt. Uiteraard kan de prijs eventueel nog besproken worden tijdens bezichtiging, of niet natuurlijk. Wees hier duidelijk in om teleurstellingen te voorkomen.

 

Klant contact

Zorg dat je goed bereikbaar bent voor potentiele kopers. Dat wil zeggen, per mail en telefoon. Snel antwoorden werkt positiever dan wanneer men lang op een antwoord moet wachten. Bevestig afspraken even per mail of sms/app tezamen met je adres om miscommunicaties te voorkomen. Eventueel even contact een dag van te voren of de afspraak nog door gaat.

 

 

Bezichtiging

Voor de bezichtiging staat het betreffende paard natuurlijk netjes gewassen en schoon klaar. De eerste indruk is het belangrijkste natuurlijk. Vertel alles over het paard en laat deze natuurlijk even goed zien, inclusief de beweging los etc. In overleg met de potentiele koper voor wat betreft zij nog meer willen zien/weten. Ondertussen praat je natuurlijk met elkaar en hoor je wat over de eventuele nieuwe thuissituatie van je paard bij deze mensen. Bij een wederzijdse klik kan de verkoop tot stand komen en heb je hopelijk een liefdevol nieuw thuis voor je paard gevonden.

Top