Voor een betere ervaring u uw browser wijzigen in CHROME, FIREFOX, OPERA of Internet Explorer.
PADDOCK PARADISE ook voor minipaardjes!

PADDOCK PARADISE ook voor minipaardjes!

Een Amerikaanse hoefsmid Jaime Jackson is de grondlegger van het Paddock Paradise principe. Als onderzoeker onder wilde paarden in hun natuurlijke omgeving ontdekte hij dat hoefziektes zoals hoefkatrolontsteking en hoefbevangenheid niet voor kwam onder deze paarden. Jaime begon te experimenteren om op een effectieve manier de hoeven van paarden te bekappen, zodat ijzers overbodig werden, en in 1990 stopte hij definitief met het beslaan van paarden. Dit alles in combinatie met een natuurlijke manier van verzorging en voeding.

Naast de oprichting van het American Association of Natural Hoof en Care Practitioners, bracht hij in 2006 het boek uit “ A Guide to Natural Horsemanship”

 

Wat is nu een paddock paradise?

Eigenlijk niets meer en minder als een looppad om je weides met verschillende ondergronden waar de paardjes onbeperkt in rond kunnen blijven lopen.

Door de looppaden wordt de grasinname beperkt, wat zomereczeem en insulineresistentie en hoefbevangenheid kan voorkomen. Het lopen wordt gestimuleerd door op verschillende plekken van het looppad, water, hooi in slow feeders of ander ruwvoer aan te bieden. Het lopen stimuleert de spijsvertering en het gezondere eetpatroon.

Wil je de paardjes permanent buiten houden dan is een inloopstal en schaduwplekken wenselijk in je ontwerp, houd rekening met diverse bodemstructuren, zoals los, en verschillende soorten zand om te rollen en stukken bestrating voor een natuurlijke rotsachtige bodem na te bootsen. Paddock Paradises worden zelfs gemaakt op relatief kleine ruimtes vanaf 2000 M2.

De paardjes zijn “echt paard”, ze bepalen zelf hun plek op de looppaden, lekker bij elkaar of afgezonderd liggend in het zonnetjes of een zand-bak. Binnen een kudde ga je het natuurlijk gedrag herkennen, ze ontwikkelen allemaal hun rol en plek, ze gaan elkaar afwisselen in de wacht zodat er altijd weer eentje kan slapen. En zo zijn er nog veel meer dingen te ontdekken op deze manier van je paardjes houden.

Op internet en op You Tube kun je veel informatie vinden over hoe je kunt beginnen met het aanleggen van je eigen Paddock Paradise, het begint met een plan en een ontwerp waar veel voorbeelden van te vinden zijn.

Top