Voor een betere ervaring u uw browser wijzigen in CHROME, FIREFOX, OPERA of Internet Explorer.

AMHA minipaard kopen of verkopen

AMHA is een afkorting van American Miniature Horse Association en is, zoals de naam al zegt, gevestigd in Amerika.  Dit zijn zoals de naam al verklapt, de Amerikaanse bloedlijnen minipaarden. Het AMHA bestaat al vele jaren en heeft het stamboek inmiddels gesloten. Dit betekent dat er geen andere rassen of bloedlijnen toegestaan zijn binnen het stamboek. In Amerika werken ze niet met paspoorten bij de paarden. De stamboekpaarden zijn enkel in het bezit van een stamboek document (papier). Geïmporteerde Amerikaanse paardjes dienen dus een Nederlands paspoort aan te vragen.  Amerikaanse minipaarden mogen maximaal 34” hoog zijn, gemeten op de laatste maanhaar. De laatste maanhaar zit meestal iets lager dan de schoft waar we in Europa normaliter op meten. Om deze reden worden meestal 2 maten genoemd bij Amerikaanse Minipaarden, zowel in inches (laatste maanhaar) als de schofthoogte in centimeters. Gemiddeld genomen is 34 inch rond de 86-88cm schofthoogte, verschillend per paardje en zijn/haar schoftontwikkeling.

Voor de uitgebreide informatie over dit ras, zie het kopje Stamboek informatie AMHA.

Tips:

Bij aankoop van een AMHA-paardje is het van belang dat de Transfer papieren ingevuld en getekend worden door de vorige eigenaar op papier en de nieuwe eigenaar. De vorige eigenaar betekend degene die als laatste op de achterkant van het stamboek papier vermeld staat. Gebeurt dit niet, kan je het paardje in Amerika helaas niet op je naam zetten en niet inzetten voor de shows of fokkerij. Check dit dus goed bij aankoop van een Amerikaans paardje. Veel AMHA-minipaarden zijn bij meerdere stamboeken geregistreerd. Zo is een paardje bijvoorbeeld zowel AMHA als AMHR (zie onderstaande uitleg over het AMHR) Om binnen Nederland te fokken en een paspoort aan te vragen is het NMPRS een goed stamboek om de paardjes te registreren en te laten keuren. Zo kan een minipaardje dus zowel AMHA – AMHR als NMPRS zijn.

Op deze pagina staan enkele recente advertenties van de verschillende American Miniature Horses (AMHA) die te koop aangeboden worden of juist worden gezocht. Klik op bekijk alle advertenties onderaan de pagina om naar een overzicht te gaan met alle AMHA gerelateerde advertenties.

Top